Farum Jazzklub – 25 år med swing i byen

Helt tilbage i 1989 var der en række af byens borgere, som mente, at byen manglede musiktilbud til den voksne generation, som måske var blevet lidt for gamle til den mere langhårede musik.

Det blev starten på Farum Jazzklub, som den 4. oktober tager hul på sin 25.sæson. Årene igennem har medlemsskaren ligget tæt på de 300, og mange medlemmer har trofast bakket op om klubben. De fleste gæster kommer naturligt nok fra Farum og nærliggende omegn, men til hvert arrangement kommer der gæster alle egne af Sjælland.

Farum Jazzklub – meget mere end jazz

Jazzklubben fungerer efter nogle helt enkle principper, som tilsyneladende er faldet i folkets smag. Der er altid jazzaften på Ellegården den 1. første fredag i måneden, og sæsonen begynder i oktober og slutter i maj. Det er billigt at komme ind, uanset om man er medlem eller kommer som gæst, ligesom priserne i baren er meget forbrugervenlige. Som en del af oplevelsen arrangerer Jazzklubben spisning inden musikken går på.

Med den lækre buffet kan man komme hjem fra arbejde og gøre sig klar til en glad aften uden at skulle tænke på indkøb og opvask.

Der er en glad og hyggelig stemning på Ellegården, når Jazzklubben inviterer til festlig fredag. Mange gæster kender hinanden, og bestyrelsen sørger for, at alle føler sig velkomne. Spisningen indledes med tallerkenservering af forretten, hvorefter buffetten står klar i “stalden”, det lille lokale ved siden af “laden”, hvor der er scene, borde og dansegulv. Sæsonafslutningen i maj byder som regel på grill i gården.

!Høj musikalsk kvalitet

Trods de lave entrépriser, der er sat efter prisen på de enkelte orkestre, er musikken af ypperste kvalitet. En lang række af de bedste danske jazzorkestre og solister samt udenlandske navne har stået på scenen og skabt en forrygende stemning, og mange musikere karakteriserer Farum Jazzklub som én af landets bedste.

Gennem årene er det musikalske repertoire blevet ændret en del. Fra at være udpræget traditionel, swingende jazzmusik har der de senere år været bands, der spiller udpræget bluesmusik iblandet en god gang rock’n roll. Og det er skam noget jazzpublikummet sætter pris på, ikke mindst på dansegulvet.

Et lille udpluk af navne, der har spillet i Farum Jazzklub: Papa Bue med Liller, Jesper Thilo, Putte Wickmann, Ib Glindemann, Sammy Remington, Richard Boone, Alex Riel, Bobo Moreno, Lillian Boutté, Billy Cross, Finn Ziegler, Fessors Big City Band, Leonardo Pedersen, Niels Jørgen Steen & the A-Team, Caroline Henderson, Anders Blichfeldt, SP-Just-Frost og Kenn Lending Blues Band med go’e gamle Rock Nalle. Og endelig husorkestret Swing Cats, som har været med lige fra starten. Sidste år fejrede de deres 35 års orkesterjubilæum i netop Farum Jazzklub.

For en del år siden arrangerede Farum Jazzklub en CD-optagelse på Ellegården med Leonardo Pedersens Jazzkapel, Bobo Moreno og Sniff Neumann.

I 2001 arrangerede Farum Jazzklub en stor musikfestival ved Furesøbad, hvor mere end 100 musikere kom på scenen i løbet af de to dage, festivalen varede. Desværre var vejrguderne ikke med på idéen. Det styrtregnede, endda så meget at Civilforsvaret måtte tilkaldes for at grave kanaler, så regnvandet fra stranden kunne ledes ud i Furesøen.

Fakta:

Farum Jazzklub blev stiftet i april 1989

Musikarrangementer på Ellegården den første fredag i måneden fra oktober til maj

Mere end 40.000 gæster har besøgt Jazzklubben

Farverig musikalsk palet med swingende jazz, blues, soul og såmænd også rock’n roll

Trykt program fås ved indgangen, i Kulturhuset og på Farum Bibliotek

Hjemmeside: www.farumjazzklub.dk